Go Ahead wint duel der subtoppers op Het Kasteel

Reacties

Go Ahead Eagles heeft op bezoek bij Sparta Rotterdam uitstekende zaken gedaan met het oog op het behalen van een plekje in de play-offs om Europees voetbal. De Deventenaren wonnen het duel tussen twee smaakmakers van de eerste seizoenshelft met 0-2.

Go Ahead wint duel der subtoppers op Het Kasteel
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 2
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Op Het Kasteel begonnen Sparta en Go Ahead als nummer zes en acht, de Rotterdammers stonden twee punten boven de gasten. Toch was het Go Ahead dat al na zeven minuten op voorsprong kwam. Willum Thór Willumsson kopte een voorzet van Bobby Adekanye binnen: 0-1.

Sparta probeerde het daarna wel, maar slaagde er niet in de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Bijna had Go Ahead dat zelf wel gedaan. Bij het uitverdedigen kwam doelman Jeffrey de Lange met de schrik vrij. De goalie schoot de bal tegen Arno Verschueren aan en zag tot zijn opluchting de geblokte bal naast zijn doel hobbelen.

Snel na rust kreeg Sparta nog een tegenvaller te verwerken. Djevencio van der Kust beging een ongelukkige en onhandige overtreding op Mats Deijl. Victor Edvardsen benutte de daaropvolgende strafschop: 0-2.

In de slotfase kreeg Sparta via Verschueren nog een grote kans, maar draaide het duel uit op een sof voor de thuisploeg. Dat spits Tobias Lauritsen geblesseerd naar de kant moest, kon er ook nog wel bij voor de Rotterdammers.

Bij Go Ahead kon weer eens gelachen worden. Niet alleen werd Sparta gepasseerd, de teleurstellende verliespartijen tegen Ajax (nederlaag in de competitie) en NEC (bekerduel) werden zo ook weggespoeld. Bovendien werd er voor het eerst sinds 1995 in de competitie weer eens gewonnen bij Sparta. Zondag zien de Deventenaren NEC opnieuw, dit keer op eigen veld en in de competitie. Sparta gaat een dag eerder op bezoek bij RKC Waalwijk.

De rapportcijfers:

Sparta Rotterdam Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
N.E.C.
33
13
11
9
64-50
+14
50
7
FC Utrecht
33
13
10
10
46-44
+2
49
8
Sparta Rotterdam
33
13
7
13
49-47
+2
46
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.