Elftal van de Week: duo's van Sparta, NEC, Feyenoord, Go Ahead en AZ

Reacties

VI's Elftal van de Week is bekend. NEC wist PSV de eerste competitienederlaag van het seizoen toe te dienen en draagt twee spelers af, net als AZ, Go Ahead Eagles, Feyenoord en Sparta Rotterdam.

Elftal van de Week: duo's van Sparta, NEC, Feyenoord, Go Ahead en AZ
© Pro Shots

Jasper Cillessen wist in de slotfase een strafschop van Luuk de Jong te keren, waardoor PSV niet terug kon komen in de wedstrijd. Mede dankzij Cillessen wist NEC dus een puike 3-1 overwinning op PSV neer te zetten. Naast Cillessen is ook doelpuntenmaker Kodai Sano opgenomen in het elftal van de week van VI. Sano had een streepje voor op RKC Waalwijk-speler Kevin Felida, die met de 1-1 een punt veilig wist te stellen tegen sc Heerenveen, simpelweg omdat de zege van NEC op PSV uniek genoemd mag worden.

AZ levert met Yukinari Sugawara en Riechedly Bazoer twee spelers af. Sparta-spits Tobias Lauritsen is VI's Speler van de Week en heeft dus ook een plaats in het Elftal van de Week, evenals ploeggenoot Metinho, die een 7,5 wist te scoren. Feyenoorder Dávid Hancko kreeg datzelfde cijfer en links voorin vinden we met een 7 zijn ploeggenoot Igor Paixão. Het Go Ahead-koppel bestaat uit Joris Kramer en Willum Willumsson.

Normaal gesproken had Chuba Akpom door zijn dubbelslag tegen PEC Zwolle ook in het elftal moeten staan, maar Adi Nalic is meer een rechtsbuiten dan de spits van Ajax. En omdat Lauritsen in de punt van de aanval onomstreden is, verliest Akpom de strijd.

​Lauritsen​​​​​​
We lichtten hem al uit en dat doen we nog een keer: het hoogste cijfer is voor Lauritsen, die met twee goals en een assist een groot aandeel had in de 4-0 overwinning van Sparta op Fortuna Sittard. Hij kreeg het cijfer 8.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.