Sierhuis dirigent bij galavoorstelling Fortuna tegen Excelsior

Reacties

Fortuna Sittard heeft het publiek zondag van een galavoorstelling voorzien. De Limburgers wonnen met liefst 5-2 van Excelsior, waarbij uitblinker Kaj Sierhuis bij alle doelpunten betrokken was.

Sierhuis dirigent bij galavoorstelling Fortuna tegen Excelsior
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
5 - 2
Excelsior
Excelsior

Excelsior kreeg afgelopen weekend een flinke domper te verwerken aangezien er met 1-2 van Vitesse werd verloren. Fortuna verkeert daarentegen in uitstekende vorm, aangezien het laatste duel nog met 0-1 werd gewonnen bij RKC Waalwijk. Sierhuis was in dat duel de man van de wedstrijd.

Diezelfde Sierhuis zou ook tegen Excelsior weer opstaan. De voormalig spits van onder meer Ajax en Stade Reims was na ruim tien minuten goed voor een mooie buitenkant voet-pass op Justin Lonwijk, die Stijn van Gassel wist te passeren. Nog geen twee minuten later waren de rollen omgedraaid. Nu was het Lonwijk die Sierhuis wist te vinden en zo kon de spits zijn eerste van de wedstrijd maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Excelsior werd van het kastje naar de muur gespeeld en Sierhuis kreeg steeds meer vleugels. Dat resulteerde in de 3-0, die ook van de voet van de spits kwam. Enkele minuten later was het opnieuw Sierhuis, die voor zijn hattrick tekende. Met een prachtige volley schoot hij zich in de boeken bij zijn club. Hij is de tweede Fortuna-speler ooit die een hattrick wist te maken binnen 34 minuten voetbal in de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de rust nam Fortuna wat gas terug en was het Excelsior dat met vers bloed aan het tweede bedrijf begon. Troy Parrot en Casper Widell bleven achter in de kleedkamer en zijn werden vervangen door Richie Omorowa en Sven Nieuwpoort. Dat leek te helpen, aangezien de aansluitingstreffer op het scorebord kwam. Na ruim een uur spelen was het Derensili Sanches Fernandes die de bal op aangeven van Lance Duijvenstijn in de lange hoek werkte.

Echt in grote problemen kwam Fortuna zelf niet meer, maar scoren deed het nog wel. Weer was het Sierhuis die een goede actie in huis had en de bal panklaar op het hoofd van Rodrigo Guth legde. Omorowa bracht de eindstand uiteindelijk nog op 5-2 en Sierhuis kreeg zijn verdiende publiekswissel.

Door het resultaat van vanmiddag moet Excelsior naar onderen blijven kijken. Concurrenten Vitesse, FC Volendam en RKC verloren allemaal. Fortuna mag stiekem dromen van de play-offs. De Limburgers zijn met Sparta Rotterdam, SC Heerenveen en FC Utrecht verwikkeld in de strijd om plek acht.

Cijfers

Fortuna Sittard Nederland

Excelsior Nederland

Excelsior Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Sparta Rotterdam
33
13
7
13
49-47
+2
46
9
Go Ahead Eagles
33
11
10
12
45-45
0
43
10
sc Heerenveen
33
10
7
16
52-68
-16
37
11
Fortuna Sittard
33
9
10
14
37-56
-19
37
12
PEC Zwolle
33
9
9
15
44-65
-21
36
13
Almere City FC
33
7
13
13
32-55
-23
34
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.