Dramatische cijfers voor Ajax vlak voor en na de rust

Reacties

Er zit een opvallende piek in de momenten waarop Ajax dit seizoen doelpunten incasseert in de Eredivisie. Het eerste kwartier van de tweede helft en de vijftien minuten voor rust zijn de fases waarin Ajax de meeste doelpunten tegen krijgt. Er is in de Eredivisie zelfs geen enkele club die meer incasseert in het eerste kwartier na de pauze, becijferde Opta.

Dramatische cijfers voor Ajax vlak voor en na de rust
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Liefst veertien keer dit seizoen moest de Ajax-goalie vissen tussen minuut 46 en minuut 60 van een competitiewedstrijd. Afgelopen zondag was het weer raak: Fortuna Sittard maakte in de Johan Cruijff Arena via Deroy Duarte gelijk in de 49ste minuut. Dat was dus de veertiende tegentreffer van Ajax in het eerste kwartier na rust, hekkensluiter FC Volendam kreeg dertien doelpunten tegen kort na rust.

Team Tegengoals in minuut 46-60
Ajax 14
FC Volendam 13
Excelsior 11
Heracles Almelo 9
Vitesse 9

Niet alleen na rust, maar ook richting de rust heeft de defensie van Ajax het moeilijk. Zondag tegen Fortuna werd de pauze wel gehaald met de nul, maar tussen minuut 31 en 45 kreeg Ajax tien doelpunten tegen in de eerste 25 competitiewedstrijden van dit seizoen. Het half uur rondom de rust van een competitiewedstrijd leverde Ajax dus 24 tegentreffers op, meer dan de helft van het totaal aantal tegentreffers (45) in de Eredivisie.

Minuut Aantal tegengoals
0-15 7
16-30 2
31-45 10
46-60 14
61-75 6
76-90 6
Totaal 45
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.