Koeman ziet na Zirkzee ook Brobbey afhaken voor Oranje

Reacties

Brian Brobbey meldt zich maandag niet bij het Nederlands elftal. De 22-jarige spits van Ajax is afgehaakt vanwege de blessure die hij zondag opliep in het competitieduel met Sparta Rotterdam.

Koeman ziet na Zirkzee ook Brobbey afhaken voor Oranje
© Pro Shots

De KNVB meldt dat bondscoach Ronald Koeman geen vervanger oproept voor Brobbey. Eerder viel met Joshua Zirkzee al een andere kandidaat voor de spitspositie in Oranje af. De aanvaller van Bologna staat meerdere weken aan de kant met een blessure.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brobbey maakte in oktober vorig jaar zijn debuut als international door in te vallen in het EK-kwalificatieduel met Griekenland (0-1 overwinning). De interlands in november gingen vervolgens ook aan hem voorbij door een spierblessure.

Koeman was in de herfst nog kritisch op Brobbey. Sindsdien begon het beter te lopen bij de beresterke spits van Ajax, die inmiddels op twintig goals in alle competities staat. De afgelopen weken worstelde Brobbey echter met zijn fysiek. 

Door het wegvallen van de clubtopscorer van Ajax, heeft Koeman nog vier aanvallers in zijn selectie zitten: Memphis Depay, Cody Gakpo, Donyell Malen en Wout Weghorst. Oranje komt maandag bijeen voor de oefenduels met Schotland en Duitsland. 

Vr 22 mrt.

Di 26 mrt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.