Fortuna Sittard - PEC Zwolle

Fortuna Sittard won zaterdag van PEC Zwolle in de Eredivisie-wedstrijd. Fortuna won het duel met 3-1. Fortuna Sittard nam de leiding in de 37ste minuut via Kaj Sierhuis, op aangeven van Mitchell Dijks. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Justin Lonwijk en voerde de voorsprong op na een assist van Oguzhan Özyakup. De 3-0 werd vlak voor tijd gemaakt toen Alessio Sergio Fernando da Cruz het net vond voor Fortuna Sittard, met een assist van Ivo Daniel Ferreira Mendonça Pinto. PEC Zwolle verkleinde de marge naar 3-1 toen Lennart Thy het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, met een assist van Apostolos Vellios, in de 93ste minuut. Het is de zesde wedstrijd zonder overwinning achter elkaar voor PEC Zwolle. In de laatste vijf wedstrijden heeft Fortuna Sittard drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl PEC Zwolle één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Op dit moment heeft Fortuna Sittard 34 punten en staat op de achtste plaats, terwijl PEC Zwolle met 28 punten op de dertiende positie staat. Fortuna Sittard speelt zijn volgende duel uit tegen Sparta Rotterdam. De teams staan op zaterdag 30 maart om 18.45 uur tegenover elkaar. PEC Zwolle neemt het zondag 31 maart om 12.15 uur thuis op tegen Ajax.