PEC Zwolle is laaiend: 'De VAR is een lachertje aan het worden'

Johnny Jansen moest zaterdagavond op zijn tong bijten. De coach van PEC Zwolle benadrukte (net als zijn aanvoerder Bram van Polen) dat zijn ploeg verdiend had verloren van Fortuna Sittard, maar een niet gegeven strafschop in de tweede helft maakte Jansen 'laaiend'.

Fortuna Sittard
3 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Bij een tussenstand van 1-0 maakte Mitchell Dijks hands in zijn eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Marc Nagtegaal liet echter doorspelen en de VAR vond geen zekerheid dat de bal de hand had geraakt. Daardoor werd de wedstrijd hervat met een hoekschop voor Fortuna, dat meteen de 2-0 maakte. Uiteindelijk werd PEC met 3-1 verslagen.

Een terechte nederlaag, gaf Jansen toe. 'Dat is gewoon zo. Maar bij 1-0, zo'n duidelijke handsbal, waardoor je op 1-1 kan komen… Dat is voor mij cruciaal', bromde de oefenmeester bij ESPN.

'De VAR is een lachertje aan het worden', vervolgde Jansen. 'Vorige week werden er tegen FC Volendam al twee goals van ons afgekeurd wat nergens op slaat en dit is toch overduidelijk, man. Ik hoorde net dat de VAR blijkbaar niet kon constateren dat dit een penalty was. Kom op zeg. Ik wil niet in de slachtofferrol zitten, maar ik heb nu te vaak meegemaakt dat het niet klopt.'

Vorige week deed vooral de afgekeurde goal van Apostolos Vellios in blessuretijd pijn. Dat zou de winnende goal zijn geweest tegen Volendam. 'Daar hoorde ik ook tekst en uitleg over, dat lijkt nergens op', brieste Jansen. 'Ik moet echt op mijn tong bijten nu. Ik ben echt laaiend.'

Poll (gesloten) Had PEC Zwolle een strafschop moeten krijgen?