Van Polen kookt na niet gegeven penalty en lacht om uitleg van de VAR

Reacties

Bram van Polen begrijpt er niets van dat PEC Zwolle zaterdagavond geen strafschop kreeg tegen Fortuna Sittard na een in zijn ogen overduidelijke handsbal van Mitchell Dijks. De uitleg van de VAR is dat daar geen zekerheid over gegeven kon worden. 'Tsja, dan kan je net zo goed geen VAR meer doen', reageerde een briesende Van Polen na afloop van de 3-1 nederlaag.

Van Polen kookt na niet gegeven penalty en lacht om uitleg van de VAR
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
3 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Bij een 1-0 achterstand dacht PEC een strafschop te gaan krijgen vanwege hands van Dijks. Scheidsrechter Marc Nagtegaal liet echter doorspelen, tot het moment dat Fortuna een hoekschop kreeg. De VAR had toen even de tijd om de beelden te bekijken. PEC rekende op een penalty, maar kreeg die niet. En uit de corner die volgde, maakte Justin Lonwijk de 2-0.

Nagtegaal is niet beschikbaar voor een reactie. ESPN kreeg wél een reactie van de VAR, dat heeft laten weten dat de bal tussen het hoofd en de arm van Dijks leek te vallen en dat er geen duidelijk bewijs was of de bal op de hand of de arm was gekomen. Een merkwaardige conclusie, want het was wel degelijk duidelijk dat Dijks hands maakte.

Poll (gesloten) Had PEC Zwolle een strafschop moeten krijgen?
  • 87% Ja (2.246 stemmen)
  • 13% Nee (344 stemmen)

'Ja, wat moet je hier van zeggen?', bromde Van Polen na afloop. 'We hebben de VAR sowieso niet heel erg mee dit seizoen, maar dit is natuurlijk een honderd procent penalty. Ik weet niet wat ze daar in Zeist aan het doen zijn…'

Van Polen werd vervolgens geconfronteerd met de uitleg die ESPN had gekregen. 'Haha! Tsja… Dan kan je net zo goed geen VAR meer doen', stelde de PEC-captain. 'Even serieus. Ik moet nu oppassen wat ik zeg, waarschijnlijk hebben ze even zitten slapen in Zeist. Dijks zei zelf ook tegen mij dat hij de bal op zijn hand had gekregen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In zijn interview benadrukte Van Polen meerdere malen dat Fortuna de betere ploeg was en verdiend had gewonnen. 'Maar dit was wel een cruciaal moment, waarin je wel weer in de wedstrijd kan komen', mopperde de verdediger. Hij liep in de tweede helft gefrustreerd over het veld. 'Kwam ook door de scheidsrechter. Ik heb het niet zo op de jonge scheidsrechters, die voelen het niet aan. Dit moment ook. Ga dan even kijken! Ik zou het willen zien, als het zo'n twijfelgeval is. Dan kan je toch even naar de zijkant geroepen worden?'

Als de VAR oordeelt dat er geen duidelijkheid gegeven kan worden, is dat echter niet het geval. 'Dan vind ik dat daar een aanpassing in moet worden gedaan, dat de scheidsrechter dat moet gaan beslissen', aldus Van Polen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
Fortuna Sittard
31
9
8
14
36-55
-19
35
13
Almere City FC
31
7
12
12
31-51
-20
33
14
Heracles Almelo
31
9
5
17
41-65
-24
32
15
Excelsior
31
5
11
15
46-66
-20
26
16
RKC Waalwijk
31
6
7
18
31-52
-21
25
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.