PEC Zwolle - PSV

Een royale overwinning voor PSV in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in de Eredivisie zaterdag. De wedstrijd is geëindigd in 1-7. Binnen het half uur nam PSV de leiding, toen Johan Bakayoko scoorde, op aangeven van Sergiño Dest. Luuk de Jong bracht in de 32ste minuut PSV op 2-0, met een assist van Joey Veerman. In de 41ste minuut poetste Eliano Reijnders na een assist van Bram van Polen, iets van de achterstand weg voor PEC Zwolle. Direct na de rust liet De Jong zich gelden voor een tweede keer en vergrootte de voorsprong voor PSV. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Bakayoko en voerde de voorsprong op na een assist van De Jong. De Jong scoorde nog een keer en voerde de score verder op in de 71ste minuut na een assist van Hirving Lozano. De Jong voltooide daarmee zijn hattrick. PSV benutte na 73 minuten een kans en bracht de score op 1-6. De uiteindelijke 7-1 voor PSV werd gemaakt door Ricardo Pepi, op aangeven van Malik Tillman. Het resultaat betekent dat PSV ongeslagen blijft dit seizoen na punten te hebben behaald in 23e wedstrijden achter elkaar. In de laatste vijf wedstrijden heeft PEC Zwolle twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl PSV vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Heerenveen is de volgende tegenstander voor PEC Zwolle in de uitwedstrijd. PSV speelt een thuiswedstrijd tegen Feyenoord in het Philips Stadion. Beide wedstrijden worden op zondag 3 maart om 14.30 uur gespeeld.