Elftal van de Week: Luuk de Jong doet goede zaken op meerdere lijstjes

Reacties

Het PSV-gehalte in het Elftal van de Week is wederom hoog, niet zo gek ook na een 1-7 overwinning op PEC Zwolle. Vier van de elf spelers spelen in Eindhoven, Luuk de Jong, Joey Veerman, Isaac Babadi en Olivier Boscagli zijn verkozen.

Elftal van de Week: Luuk de Jong doet goede zaken op meerdere lijstjes
© Pro Shots

Achterin is het elftal stabiel, omdat Souffian El Karouani (FC Utrecht) en Boscagli (PSV) opnieuw gekozen zijn. Zij stonden vorige week ook al in het Elftal van de Week. Ditmaal krijgen ze gezelschap van Nicolas Isimat-Mirin (Vitesse) en Yukinari Sugawara (AZ), die beiden belangrijke zeges boekten met hun clubs. Vitesse nam via Excelsior afscheid van de laatste plek, terwijl AZ Ajax op afstand hield.

Een PSV'er op het middenveld is eigenlijk ook vaste prik. Is het niet Jerdy Schouten - soms ook omdat hij centraal achterin stond - dan pakt Veerman het wel op. In speelronde 23 staat hij naast Babadi in het elftal, allebei scoorden ze hoog na de ruime zege op PEC Zwolle. Thom Haye van SC Heerenveen was tegen FC Volendam de Ster van het Veld en krijgt zodoende de voorkeur op het middenveld boven Dirk Proper van NEC. De club uit Nijmegen heeft toch een vertegenwoordiger in het elftal: Jasper Cillessen scoorde gemiddeld hoger dan elke andere keeper in speelronde 23.

Voorin vinden we de Speler van de Week terug, Ruben van Bommel kreeg een 8,5 voor zijn beslissende goals tegen Ajax. In het Elftal van de Week mag hij de voorzetten afleveren op De Jong, die met een hattrick tegen PEC goede zaken deed op diverse lijstjes. Hij steeg in het spelersklassement van VI, mag zichzelf op dit moment Eredivisie-topscorer noemen en sprong richting Sjaak Swart op de eeuwige topscorerslijst van de competitie. De Jong heeft nog drie doelpunten nodig om op gelijke hoogte te komen met Mister Ajax, die met 174 doelpunten negende staat op de eeuwige lijst.

De laatste speler van het elftal had het minste aantal minuten nodig voor een rapportcijfer. Yankuba Minteh viel in tegen Almere City FC en zorgde voor de verlossing met twee doelpunten. Het was een welkome opsteker voor Feyenoord, dat enkele dagen daarvoor nog op pijnlijke wijze was uitgeschakeld in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.