De Jong is met zevenmijlslaarzen op weg naar Swart in topscorersklassement

Reacties

Met zijn hattrick tegen PEC Zwolle nestelde Luuk de Jong zich niet alleen bovenaan de topscorerslijst van dit seizoen. De PSV-aanvaller kreeg ook Sjaak Swart en Leo van Veen in het vizier op de topscorerslijst aller tijden van de Eredivisie.

De Jong is met zevenmijlslaarzen op weg naar Swart in topscorersklassement
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 7
PSV
PSV

De 33-jarige De Jong meldde zich enkele weken terug al in de toptien en is door zijn uitmuntende productie snel aan het inlopen op Swart en Van Veen, de hoogst geklasseerde speler in deze rangschikking zonder interland. Ajax-coryfee Swart staat met 176 goals achtste in dit klassement, twee meer dan van Van Veen en nog maar vijf meer dan De Jong. Ook nummer zeven Peter Houtman (180 treffers) lijkt dit seizoen niet veilig voor de PSV'er.

In de toptien van de eeuwige topscorerslijst zat decennialang geen millimeter beweging. Voor de entree van De Jong was Houtman het laatste nieuwe lid, ruim dertig jaar terug.

Cijferfetisjisten kenden sowieso een heerlijke avond in Zwolle, want in het hattrickklassement van deze eeuw naderde De Jong met zijn achtste drieklapper recordhouders Klaas-Jan Huntelaar en Dirk Kuijt (beiden negen hattricks). De kopspecialist voegde zich ook in een uiterst eminent gezelschap van spelers die minimaal vijf seizoenen ten minste twintig keer scoorden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.