PSV - Heracles Almelo

2 - 0
Expected goals4.1 - 0.2

De thuiswedstrijd heeft weer het verschil gemaakt voor PSV, dat vrijdag in het Philips Stadion Heracles versloeg met 2-0. Dit betekende elf opeenvolgende thuisoverwinningen in de Eredivisie. Eén speler van Heracles kreeg een rode kaart. Een rode kaart in de 13de minuut voor Bryan Limbombe zorgde ervoor dat Heracles al vroeg in de wedstrijd verder moest met tien man. De thuisploeg kwam op voorsprong toen Luuk de Jong scoorde na 18 minuten, op aangeven van Joey Veerman. Het duurde lang tot er een volgende doelpunt te noteren viel. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Olivier Boscagli en voerde de voorsprong op na een assist van Malik Tillman. Dit betekent dat PSV dit seizoen na 22e wedstrijden ongeslagen blijft. In de laatste vijf wedstrijden heeft PSV drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Heracles één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. De volgende wedstrijd voor PSV is uit tegen PEC Zwolle. De teams staan op zaterdag 24 februari om 20.00 uur tegenover elkaar. Heracles neemt het vrijdag 23 februari om 20.00 uur uit op tegen Utrecht.