RKC Waalwijk - FC Twente

Twente heeft zondag in de Eredivisie geen spaan heel gelaten van RKC Waalwijk. Het duel eindigde in een royale overwinning: 0-5. Al vroeg in de wedstrijd kwam het bezoekende team op voorsprong, toen Gijs Smal scoorde na 10 minuten, op aangeven van Manfred Ugalde. Ugalde bracht in de 34ste minuut Twente op 2-0, met een assist van Michal Sadílek. Direct na de rust vergrootte Ramiz Zerrouki de voorsprong van Twente. Sadílek bouwde de marge verder uit in de 74ste minuut met een assist van Smal. De uitploeg vergrootte de voorsprong verder, toen Julio Pleguezuelo scoorde, op aangeven van Sem Steijn, in de 86ste minuut. Het resultaat betekent dat Twente haar schone lei heeft behouden in drie opeenvolgende wedstrijden. RKC Waalwijk heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl Twente drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Cambuur is de volgende tegenstander voor RKC Waalwijk in de uitwedstrijd. Twente speelt een thuiswedstrijd tegen Ajax in De Grolsch Veste. Beide wedstrijden worden op zondag 28 mei om 14.30 uur gespeeld.