FC Twente - NEC

Twente heeft vrijdag vier keer gescoord in de thuiswedstrijd tegen NEC in de Eredivisie. De wedstrijd eindigde in 4-0. In de 38ste minuut nam Twente de leiding via Václav Cerny, met een assist van Misidjan. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Misidjan en voerde de voorsprong op met een assist van Cerny. In de 76ste minuut deed Misidjan de tegenstander nogmaals pijn met een assist van Ramiz Zerrouki, en vergrootte de voorsprong voor Twente. Twente vond het doel nog een keer, deze keer via Ricky van Wolfswinkel, op aangeven van Cerny, in de 83ste minuut. Dit bracht de uiteindelijke score op 4-0. In de laatste vijf wedstrijden heeft Twente drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl NEC één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Twente op de vijfde plaats op de ranglijst en NEC bezet de tiende plaats. Op 21 mei om 14.30 uur speelt Twente een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion. NEC treft dan in eigen huis AZ in het Goffertstadion.