FC Twente - Sparta Rotterdam

Twente had bij de rust een 2-1 achterstand tegen Sparta Rotterdam in de wedstrijd in de Eredivisie gehad, maar in de tweede helft kwam Twente goed terug en slaagde erin om de gelijkmaker te scoren. Het duel eindigde in 3-3. De thuisploeg nam een vroege voorsprong, toen Joshua Brenet scoorde in de 22ste minuut, met een assist van Václav Cerny. Tobias Lauritsen bracht in de 32ste minuut Sparta Rotterdam op gelijke hoogte, op aangeven van Arno Verschueren. De uitploeg nam een voorsprong toen Lauritsen nog een keer scoorde in de 42ste minuut. De 2-2 kwam in de 65ste minuut na nog een eigen doelpunt van Dirk Abels van Twente. Twente maakte ook 3-2 in de 67ste minuut, toen Cerny scoorde, met een assist van Gijs Smal. De gelijkmaker voor Sparta Rotterdam werd in de laatste minuten gemaakt door Shurandy Sambo. In de vijf laatste wedstrijden heeft Twente twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Sparta Rotterdam drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was het tiende gelijkspel van Twente dit seizoen. Met nog vier speelronden voor de boeg staat Twente op de zesde plaats op de ranglijst terwijl Sparta Rotterdam de vijfde plaats inneemt. In de volgende wedstrijd gaat Twente op zondag 7 mei om 12.15 uur op bezoek bij FC Emmen. Sparta Rotterdam neemt het zaterdag 6 mei om 18.45 uur thuis op tegen PSV.