Sparta slaat aanval FC Twente af in verhit spektakelstuk

Sparta Rotterdam heeft FC Twente ternauwernood onder zich gehouden na een onderling duel. De Tukkers stonden lang op voorsprong, maar in de blessuretijd maakte Sparta gelijk. Bij Twente was wederom een belangrijke rol weggelegd voor de backs, terwijl ook Sparta-back Shurandy Sambo een hoofdrol vertolkte.

FC Twente
FC Twente
3 - 3
Sparta Rotterdam

FC Twente en Sparta hebben zich dit seizoen keurig in de subtop genesteld. Beide ploegen draaien een uitstekend seizoen, maar verkeerden wel in een andere vorm. Sparta had net vijf van de laatste zes wedstrijden gewonnen, terwijl bij Twente de klad er een beetje in was gekomen na de jaarwisseling.

Desondanks nam Twente na een kwart wedstrijd de voorsprong. Op aangeven van Vaclav Cerny liep Joshua Brenet een voorzet binnen. Daarmee staat de back nu op zeven goals en drie assists dit Eredivisie-seizoen. Maar niet alleen Brenet heeft een nauwelijks te temmen scoringsdrift. Dat kan ook worden gezegd van Tobias Lauritsen, die de achterstand nog voor rust helemaal had omgebogen.

Eerst torende de Noor bij de tweede paal boven zijn tegenstander uit om een voorzet van Arno Verschueren binnen te koppen. Daarmee heeft Lauritsen nu vijf van zijn elf competitiedoelpunten met het hoofd gemaakt. Tien minuten later stond hij precies op de goede plek om na een klutssituatie een corner binnen te werken.

Na de onderbreking was het de beurt aan FC Twente om een achterstand om te buigen. Daar kreeg het wat hulp bij van Dirk Abels, die een voorzet ongelukkig in eigen doel werkte. Een minuut later maakte FC Twente ook de 3-2. Vaclav Cerny ontving de bal van Gijs Smal, trok naar binnen en schoot fraai raak in de verre hoek met een afstandsschot. Hoewel dit zeker niet zijn meest lastige was, was het wel alweer de negende assist voor Smal dit seizoen.

In een wedstrijd met een hoop kansen over en weer leek FC Twente aan het langste eind te trekken, maar net voor het einde ging het toch fout. Lars Unnerstall had nog een antwoord op de vrije trap van Vito van Crooij, maar de rebound van Shurandy Sambo was hem wel te machtig. De back moest direct daarna het veld verlaten. Hij kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij uitdagend juichte voor het publiek van FC Twente. Later werd ook assistent-trainer van Sparta Jeroen Rijsdijk nog weggestuurd nadat hij een speler had gevloerd.

Zo houdt Sparta de vijfde plek in de Eredivisie vast en blijft FC Twente de nummer zes. Volgende week speelt de ploeg van Ron Jans uit bij FC Emmen. Sparta krijgt dan bezoek van PSV.