De vijfde plek én hofleverancier: Sparta heeft een geweldige week

Reacties

Een imponerende overwinning op SC Heerenveen leverde Sparta Rotterdam uiteindelijk door puntenverlies van FC Twente definitief de vijfde plek op, maar nog veel mooier: de club is hofleverancier in het Elftal van de Week van speelronde 29. Sparta is de enige club die meerdere spelers aflevert voor het keurkorps.

De vijfde plek én hofleverancier: Sparta heeft een geweldige week
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
4 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

In het wedstrijdverslag op de zaterdagavond werd gesproken over het voorlopig overnemen van de vijfde plek van FC Twente, zondagmiddag kon het woordje voorlopig weggehaald worden. FC Twente verloor mede door uitblinkende keeper Fabian de Keijzer (met een 7,5 als rapportcijfer de keeper van het Elftal van de Week) op bezoek bij FC Utrecht en liet dus na om Sparta terug te pakken.

Het is een beloning voor een geweldig seizoen van Sparta. De vier uitverkorenen in het sterrenelftal zijn tevens ook de doelpuntenmakers tegen SC Heerenveen: Mica Pinto (8), Younes Namli (7,5), Shurandy Sambo (8) en Vito van Crooij (8) imponeerden. Speciale aandacht voor Van Crooij, die als eerste Sparta-speler sinds Dennis de Nooijer in 1994 de dubbele cijfers aantikte in de Eredivisie op het gebied van zowel doelpunten (10) als assists (11). De aanvaller was rechtstreeks betrokken bij 21 goals, alleen Dusan Tadic doet dat momenteel beter in de Eredivisie.

Met het behalen van de dubbele cijfers vinkte Van Crooij een persoonlijke doelstelling af die hij aan het begin van dit seizoen uitsprak in een interview met VI.

De koploper van het algemeen klassement van VI maakt zijn comeback in het Elftal van de Week. Dávid Hancko is dit seizoen eigenlijk een vaste prik centraal achterin, maar haalde het keurkorps in de vorige speelronde eens niet. Hancko kreeg een 7,5 voor zijn optreden tegen hekkensluiter SC Cambuur.

De nummer achttien van de Eredivisie zag deze speelronde door een overwinning van Excelsior de kans op directe handhaving flink afnemen. Julian Baas was bij de Kralingers verantwoordelijk voor de winnende tegen Go Ahead Eagles, zijn goal in combinatie met zijn spel leverde hem een 8 op. Naast de eerder genoemde Namli staan ook Tijjani Reijnders (8) en Guus Til op het middenveld. Laatstgenoemde werd met een 8,5 Speler van de Week.

Met Michiel Kramer (RKC Waalwijk) en Kacper Kozlowski (Vitesse) sluiten we af met twee spelers die wat minder vaak in het Elftal van de Week te bewonderen zijn. Kozlowki kreeg een 8 voor zijn sterke optreden in de derby tegen NEC, Kramer leidde RKC naar de overwinning op FC Groningen met twee doelpunten, goed voor een 7,5.

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 29

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.