Feyenoord heeft op weg naar Rome én de titel geen kind aan Cambuur

Reacties

Feyenoord heeft zondag geen fout gemaakt bij hekkensluiter SC Cambuur en een volgende stap richting een verwacht kampioenschap gezet. In Leeuwarden scoorden Santiago Giménez en Sebastian Szymanski voor Feyenoord; Cambuur-verdediger Calvin Mac-Intosch maakte een zeer merkwaardige eigen goal.

Feyenoord heeft op weg naar Rome én de titel geen kind aan Cambuur
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Afgelopen donderdag won Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League met 1-0 AS Roma en komende donderdag is de return in Rome. Tussendoor stond voor de Eredivisie-koploper een uitduel bij het op degradatie afkoersende Cambuur op het programma. Onderschatting leek op de loer te liggen, maar daar was geen sprake van. Feyenoord speelde (met slechts één wijziging in de opstelling ten opzichte van afgelopen donderdag) geconcentreerd en deed 'gewoon' wat het moest doen.

De lijstaanvoerder was op bezoek bij de hekkensluiter de baas op het kunstgrasveld. Oussama Idrissi had al twee grote kansen om zeep geholpen, toen Giménez op aangeven van Igor Paixão de openingstreffer binnenkopte. Giménez heeft nu in zeven wedstrijden op rij gescoord voor Feyenoord en treedt daarmee in de voetsporen van Graziano Pellè. De Italiaan was in 2013 de laatste Feyenoord-speler die zo'n sterke serie neerzette.

© Pro Shots

Het aluminium voorkwam hierna tot drie keer toe een tweede treffer voor Feyenoord. Eerst kopte Paixão op de lat; vervolgens schoten Giménez en Lutsharel Geertruida op de paal. Tussendoor had Geertruida via een tegenstander ook nog net naast geschoten en zette Mats Wieffer Robbin Ruiter aan het werk. De grootste kans voor Cambuur was een schot van Sai van Wermeskerken, maar hij schoot recht op Justin Bijlow af. De keeper kon zonder veel moeite redding brengen.

Kort na rust vond Feyenoord alsnog de tweede treffer waar het recht op had. Szymanski leek voor een voorzet te gaan, maar de bal waaide in een keer binnen: 0-2. Dat bleek direct de beslissing in de wedstrijd te zijn. Het kleine beetje spanning dat er nog was verdween als sneeuw voor de zon, aangezien Cambuur geen moment de indruk wekte dat het geloofde in een comeback. Feyenoord werd geen moment aan het wankelen gebracht.

Kortsluiting
Het meest merkwaardige doelpunt van de dag moest toen nog vallen. Ruiter keerde een schot van Paixão, waarna Mac-Intosh alle tijd en ruimte had om de bal weg te koppen. Hij probeerde er een corner van te maken, maar kopte in eigen doel. Na dat cadeautje begon Arne Slot een kwartier voor tijd met wisselen, met het oog op Roma-uit. Daar kan Feyenoord met een goed gevoel naar toeleven.

Met nog vijf wedstrijden te gaan in dit Eredivisie-seizoen staat Feyenoord nu op zeventig punten. Dat zijn er acht meer dan PSV en elf meer dan Ajax: de Amsterdammers spelen later deze zondag nog wel tegen FC Emmen. Cambuur zal duimen voor een zege van Ajax; als hekkensluiter heeft de ploeg van Sjors Ultee negen punten minder dan nummer zestien van de ranglijst Emmen.

SC Cambuur Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.