SC Cambuur - Feyenoord

Winaar Feyenoord en verliezer Cambuur hebben twee zeer verschillende trajecten gevolgd. Feyenoord won zondag de wedstrijd in het Cambuur Stadion en heeft negen opeenvolgende overwinningen in de Eredivisie. De thuisspelende verliezer Cambuur lijdt nu vijf opeenvolgende nederlagen. De wedstrijd eindigde 0-3. Het bezoekende team startte goed en nam in de 17de minuut de leiding na een doelpunt van Santiago Giménez, met een assist van Igor Paixão. Direct na de rust vergrootte Sebastian Szymanski de voorsprong van Feyenoord. De 3-0 kwam in de 64ste minuut na nog een eigen doelpunt van Calvin Mac-Intosch van Feyenoord, wat het eindresultaat was. Cambuur heeft in de vijf laatste wedstrijden en vijf keer verloren, terwijl Feyenoord vijf overwinningen heeft. In de huidige stand heeft Cambuur 16 punten en staat op de achttiende plaats, terwijl Feyenoord met 70 punten op de eerste positie staat. Cambuur speelt zijn volgende duel uit tegen FC Volendam. De teams staan op vrijdag 21 april om 20.00 uur tegenover elkaar. Feyenoord neemt het zondag 23 april om 16.45 uur thuis op tegen Utrecht.