Ajax - Feyenoord

Met Feyenoord en Ajax hebben zondag twee topteams het tegen elkaar opgenomen in de Eredivisie. Het was Feyenoord dat er met de winst vandoor ging. De koploper won met 3-2 van het als tweede geplaatste Ajax.

Santiago Giménez opende na slechts vijf minuten de score voor het bezoekende team scoorde uit een voorzet van Quilindschy Hartman.

Edson Álvarez bracht in de 17de minuut Ajax op gelijke hoogte, op aangeven van Steven Berghuis.

Dusan Tadic bracht in de 37ste minuut de thuisploeg een voorsprong, met een assist van Steven Bergwijn.

Direct na de rust bracht Sebastian Szymanski Feyenoord langszij.

Het beslissende doelpunt voor Feyenoord werd in de laatste minuten gemaakt door Lutsharel Geertruida, met een assist van Dávid Hancko.

Het resultaat betekent dat koploper Feyenoord een zesde winst op rij heeft geclaimd en tegelijkertijd Ajax’ reeks van zeven overwinningen heeft verbroken.

Voor de wedstrijd van zondag had Ajax al dertien keer achter elkaar niet verloren.

Ajax heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald één keer verloren, terwijl Feyenoord vijf overwinningen heeft. Dit was de derde nederlaag met één doelpunt verschil van Ajax dit seizoen. Dit was ook de achtste overwinning van Feyenoord met één doelpunt verschil.

Dit resultaat betekent dat Ajax blijft op de tweede plaats staat.

De volgende wedstrijd van Ajax is op zondag 2 april om 12.15 uur uit tegen Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst. Feyenoord speelt op dezelfde dag om 14.30 uur uit tegen Sparta Rotterdam in het Sparta-Stadion Het Kasteel.