Europa

Feyenoord - Shakhtar Donetsk

Feyenoord ging donderdag stevig tekeer in de thuiswedstrijd in de UEFA Europa League tegen Shakhtar Donetsk. De uitploeg droop af met een 7-1 nederlaag.

Feyenoord nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Santiago Giménez scoorde na 9 minuten, met een assist van Alireza Jahanbakhsh.

Orkun Kökcü bracht in de 24ste minuut Feyenoord op 2-0, op aangeven van Sebastian Szymanski.

De thuisploeg liep nog verder uit toen Kökcü nog een keer scoorde in de 38ste minuut. Direct na de rust vergrootte Oussama Idrissi de voorsprong van Feyenoord.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Idrissi en bouwde de voorsprong uit met een assist van Kökcü.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Jahanbakhsh en vergrootte de voorsprong met een assist van Dávid Hancko.

Twee minuten later passeerde Danilo Pereira da Silva de doelman en bouwde Feyenoord de voorsprong uit naar 7-0.

Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 7-1 voor Shakhtar Donetsk werd in de laatste minuten gemaakt door Kevin Kelsy, op aangeven van Mykola Matviyenko.