Feyenoord maakt grote indruk in Oekraïne, extra compliment voor Idrissi

Na de 1-1 vorige week was Shakhtar Donetsk nog strijdbaar geweest. Als dit kon met een bijna volledig vervangen achterhoede, wat was er dan mogelijk met de sterkst denkbare defensie? Weinig. Feyenoord liep over Shakhtar heen, en na de 7-1 is het commentaar in de Oekraïense kranten niet mals.

Feyenoord
Feyenoord
7 - 1
Sjachtar Donetsk

'Laten we eerlijk zijn, Shakhtar had in de heenwedstrijd al geluk gehad, met veel reddingen van de keeper en een goal volledig tegen de verhouding in. Nu werd onze ploeg letterlijk platgewalst door de thuisploeg, met ongelofelijke ondersteuning. Daarom was het ook zo raar om te zien dat de verdedigers onder die druk uit probeerden te voetballen. Twee keer kregen we genade, maar dat bleek van korte duur. Een klap, en de knock-out zou volgen', aldus Sport.

'Het is jammer dat je in het voetbal de handdoek niet in de ring kan gooien, want die mogelijkheid was in de rust goed van pas gekomen. Shakhtar moest huiverend afwachten hoeveel goals er nog zouden vallen. Maar het leek op de wedstrijd van Manchester City dinsdag, die namen na de 7-0 ook gas terug. Dat gebeurde hier ook, er was twintig minuten niets te zien op het veld.'

Ook Fakty geeft nu toe dat Shakhtar vorige week goed wegkwam met die 1-1. 'De Nederlanders waren totaal dominant en de thuisploeg scoorde omdat ze geluk hadden. Na rust ging de slachtpartij door, het leek wel dat elke bal op doel binnen vloog. Zeker het tweede doelpunt van Oussama Idrissi was de moeite waard. Voor Shakhtar was er alleen een eretreffer, waardoor het niet de zwaarse nederlaag ooit in Europa werd.'