Slot: 'Heel fijn om te zien dat we er weer een speler bij hebben om uit te kiezen'

Reacties

Voor het eerst sinds zijn terugkeer van een knieblessure maakte Gernot Trauner donderdag weer negentig minuten bij Feyenoord. Arne Slot heeft het gevoel dat de verdediger weer helemaal terug is en denkt aankomende zondag, in De Klassieker, opnieuw op Trauner te kunnen rekenen.

Slot: 'Heel fijn om te zien dat we er weer een speler bij hebben om uit te kiezen'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
7 - 1
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Trauner was voor zijn knieblessure een onbetwistbare basisspeler bij Feyenoord en de teleurstelling was dan ook groot toen hij wegviel. Eind februari maakte de Oostenrijker zijn rentree, met een invalbeurt tegen Fortuna Sittard, en vorige week deed hij al een halfuur mee in de heenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Donderdag was het in de return tijd voor een volledige wedstrijd.

Dit tot tevredenheid van Slot, die voor zondag ook weer op Trauner rekent. 'Dat denk ik wel, tenzij hij morgen (deze vrijdag, red.) aangeeft dat hij last heeft', zei de Feyenoord-coach op zijn persconferentie. 'Hij heeft heel lang niet gevoetbald. Idealiter had je hem er ook eerder uitgehaald, maar er waren ook een paar andere jongens voor wie dat gold.'

'Ik ben heel blij met hoe hij speelde', vervolgde Slot over Trauner. 'Als je vier, vijf maanden niet voetbalt en je traint drie, vier weken, dan is dat iets heel anders dan een wedstrijd spelen. Vorige week viel hij al goed in. Het is voor hemzelf en ons als trainersstaf heel fijn om te zien dat we er weer een extra speler bij hebben waaruit we kunnen kiezen.'

Marcos López viel tegen Shakhtar geblesseerd uit, maar Slot maakt zich voor zondag geen zorgen over de inzetbaarheid van de linksback. Mogelijk maakt Quilindschy Hartman tegen Ajax zijn rentree: hij ontbrak donderdag tegen Shakthar omdat hij ziek was.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.