FC Twente - SC Cambuur

Twente heeft zondag in de Eredivisie een goede zaak gedaan door het thuisduel tegen Cambuur te winnen met 4-0. De thuisploeg leidde bij rust met 3-0. Twente nam een vroege voorsprong, toen Ricky van Wolfswinkel scoorde na 12 minuten, op aangeven van Václav Cerny. Michel Vlap vergrootte de marge naar 2-0 na bijna een half uur, met een assist van Gijs Smal. Sem Steijn bracht in de 36ste minuut Twente op 3-0, op aangeven van Smal. De thuisploeg vond het doel nog een keer, deze keer via Joshua Brenet, met een assist van Smal, in de 77ste minuut. Dit bracht de uiteindelijke score op 4-0. Cambuur heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren. In de vijf laatste wedstrijden heeft Twente drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Cambuur één overwinning en vier nederlagen heeft. In de huidige stand heeft Twente 51 punten en staat op de vijfde plaats, terwijl Cambuur met 16 punten op de achttiende positie staat. Op zondag 16 april start om 14.30 uur een uitwedstrijd voor Twente tegen Utrecht in Stadion Galgenwaard. Cambuur speelt op dezelfde dag om 16.45 uur thuis tegen Feyenoord in het Cambuur Stadion.