FC Twente - AZ

2 - 1
Expected goals1.4 - 1.3

In het uitduel bij AZ is Twente al vroeg op een 0-2 voorsprong gekomen. De uitploeg brengt de spanning in de tweede helft terug met een aansluitingstreffer, maar uiteindelijk wint Twente: 1-2.

De score werd in de 8de minuut geopend door de thuisploeg via Manfred Ugalde, met een assist van Joshua Brenet.

Drie minuten later voerde Twente de voorsprong op toen Ugalde nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van Václav Cerny.

Jesper Karlsson verkleinde de achterstand voor AZ in de 66ste minuut. Maar AZ was niet in staat om meer goals te maken.

Twente heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl AZ drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van Twente dit seizoen. De nederlaag was ook voor AZ de derde nederlaag met één doelpunt verschil.

Met 47 punten staat Twente op de vijfde plaats, terwijl AZ met 53 punten op de vierde plek staat.

De volgende wedstrijd, op zaterdag 1 april, speelt Twente om 18.45 uur uit tegen Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion. AZ zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Heerenveen. De wedstrijd start om 16.30 uur.