Excelsior - SC Cambuur

De wedstrijd tussen Excelsior en Cambuur in het Van Donge & De Roo Stadion is in 4-1 geëndigd. Het resultaat was een enorme opluchting voor Excelsior, aangezien het team voor deze thuiswedstrijd van zondag vijf opeenvolgende nederlagen had geleden in de Eredivisie.

De score werd in de 6de minuut geopend door Excelsior via Kenzo Goudmijn.

Via een eigen doelpunt van Léon Bergsma van Excelsior werd het 2-0 in de 10de minuut.

Siebe Horemans bracht in de 20ste minuut Excelsior op 3-0, op aangeven van Marouan Azarkan.

Lazaros Lamprou bracht in de 33ste minuut de thuisploeg op een grotere voorsprong, met een assist van Azarkan. Direct na de rust verkleinde Alex Bangura de achterstand voor Cambuur.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Excelsior één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl Cambuur één overwinning en vier nederlagen heeft.

Dit betekent dat Excelsior op de vijftiende positie staat met 23 punten en dat Cambuur op de achttiende en laatste positie staat met 16 punten.

Excelsior neemt het in de volgende wedstrijd thuis op tegen Twente, op zaterdag 1 april om 18.45 uur in het Van Donge & De Roo Stadion. Op dezelfde dag speelt Cambuur om 20.00 uur thuis tegen FC Emmen in het Cambuur Stadion.