FC Emmen - Excelsior

2 - 0
Expected goals1.2 - 1.5

De spelers van FC Emmen hebben de smaak van de overwinning weer te pakken gekregen nadat ze Excelsior met 0-2 versloegen in de thuiswedstrijd. Het was de eerste gewonnen wedstrijd na zes duels op rij zonder winst voor FC Emmen in de Eredivisie.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 63ste minuut tot Ole Romeny scoorde, op aangeven van Mark Diemers, en zo FC Emmen op voorsprong bracht.

Romeny scoorde nog een keer en voerde de voorsprong op in de 71ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 2-0.

Excelsior heeft nu vijf wedstrijden achter elkaar verloren.

FC Emmen heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Excelsior vijf nederlagen heeft.

Op dit moment heeft FC Emmen 21 punten en staat op de vijftiende plaats, terwijl Excelsior met 20 punten op de zestiende positie staat.

In de volgende wedstrijd speelt FC Emmen op zaterdag 18 maart om 18.45 uur in een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Excelsior ontvangt zondag 19 maart om 14.30 uur Cambuur.