El Yaakoubi niet langer aanvoerder na ophef rond OneLove-campagne

Reacties

Redouan el Yaakoubi is per direct geen aanvoerder van Excelsior meer. De Rotterdammers melden dat dinsdag in een reactie op de ophef die is ontstaan na de wedstrijd tegen SC Cambuur.

El Yaakoubi niet langer aanvoerder na ophef rond OneLove-campagne
© Pro Shots

Waar de spelers van beide ploegen poseerden achter een doek dat bedoeld was als een boodschap vóór inclusiviteit, stonden El Yaakoubi en Marouan Azarkan demonstratief hun veters te strikken. Bovendien droeg El Yaakoubi niet de OneLove-aanvoerdersband, zoals bijna alle aanvoerders dat in de vorige Eredivisie-speelronde wél deden. De Eredivisionist heeft zich beraad en komt nu de Eredivisie weer bijna hervat wordt met een verklaring.

'Noch Excelsior Rotterdam, noch Redouan el Yaakoubi discrimineert of distantieert zich van welke bevolkingsgroep dan ook. Dat dit beeld ontstaan is betreuren we ten zeerste, iets wat we overigens ook zeker onszelf kwalijk nemen', beginnen de Kralingers. Het niet plaatsnemen achter de grote OneLove-banner tijdens de teamfoto heeft hierbij, zowel intern als extern, voor veel ruis en onbegrip gezorgd en daardoor zijn we zowel als club als speler in een positie terechtgekomen die voor beiden niet wenselijk is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die 'onwenselijke situatie' noopt de club tot een besluit. 'Daarom hebben we in het belang van de club, de speler en sportieve doelstelling die we samen hebben, gezamenlijk besloten de aanvoerdersband elders binnen het team te beleggen. Zodat zowel club als speler zich vrij en comfortabel voelt in de rol die beiden hebben in de maatschappij. Deze keuze doet niks af aan de belangrijke rol die Redouan als persoon, mens en professional vervult binnen de kleedkamer en op het veld. Deze staat op geen enkele manier ter discussie.'

In het statement op de clubwebsite noemt Excelsior nog niet wie de band nu omgeschoven krijgt tijdens de volgende wedstrijd, zaterdagavond thuis tegen FC Twente. De vorige keer dat El Yaakoubi niet meedeed – op bezoek bij FC Groningen was de verdediger geschorst – werd Sven Nieuwpoort aangewezen als aanvoerder.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. El Yaakoubi
Meer over R. El Yaakoubi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.