Giménez krijgt speciale boost voor ontknoping: 'Dat wordt erg emotioneel'

Reacties

Het vertrouwen bij Santiago Giménez blijft maar groeien. De jonge clubtopscorer van Feyenoord was verrast toen hij na de zege op SC Cambuur hoorde van een mijlpaal die hij had gevestigd.

Giménez krijgt speciale boost voor ontknoping: 'Dat wordt erg emotioneel'
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Na zijn goal in Leeuwarden heeft de 21-jarige Mexicaan al zeven keer op rij gescoord in een uitwedstrijd in de Eredivisie. Hij is de eerste Feyenoorder die zo'n reeks heeft neergezet. 'Ze vertelden het me net. Het is ongelofelijk', zei Giménez tijdens de persconferentie, waar hij bescheiden bleef. 'Ik wil het team bedanken, want dankzij mijn ploeggenoten heb ik dit bereikt. Maar het belangrijkste is om kampioen te worden. We willen stap voor stap vooruit naar de titel.' Een statistiek die hij wellicht nog niet kende, maar die ook indrukwekkend is: de zeven laatste schoten op doel van Giménez in een uitwedstrijd in de Eredivisie leverden stuk voor stuk een doelpunt op.

Giménez scoorde sinds de WK-break al negen keer in de Eredivisie. Hij had even tijd nodig om op gang te komen in zijn debuutseizoen in Nederland, maar heeft nu met in totaal elf goals in de competitie nog zicht op de topscorerstitel. Xavi Simons en Tasos Douvikas zijn de koplopers (veertien goals). De concurrentie is gewaarschuwd, want voor Giménez is nog een impuls in aantocht. De goalgetter vertelde over de hechte band met zijn vader, die binnenkort naar Nederland komt.

'Hij is nu in Mexico, maar hij heeft al mijn wedstrijden gezien. We spreken elkaar na elke wedstrijd. Dan vertelt hij me wat ik goed heb gedaan en wat fout. Voor de laatste wedstrijden van het seizoen komt hij naar Nederland. Dat wordt erg emotioneel, maar het zal me ook alleen maar motiveren om nog beter te spelen. Dit wordt de tweede keer dat hij in Nederland is. Hij is gek op Rotterdam. Mijn familie dicht bij me hebben, is het allerbelangrijkste', aldus de spits, die niet hoefde te wennen aan het kunstgras in Leeuwarden. 'In de jeugdopleiding bij Cruz Azul heb ik veel op kunstgras gespeeld. Ik ben het gewend. Spelers kunnen bovendien op alle ondergronden uit de voeten. Voetbal is voetbal, het stadion of het veld doet er niet toe. Het gaat om de bal. Het gaat om plezier hebben.'

Uit de woorden van Giménez sprak vertrouwen, ook toen het over de return tegen AS Roma ging in de kwartfinale van de Europa League. Komende week de topaanwinst terug in het stadion waarin hij eerder dit seizoen tegen Lazio nog twee keer scoorde. In Stadio Olimpico verdedigt Feyenoord donderdag een 1-0 voorsprong. Al is verdedigen niet het goede woord, volgens Giménez. 'Vanaf nu gaan we naar die wedstrijd toewerken, te beginnen met herstellen. Roma is een van de topteams in Italië. Het wordt lastig, maar we zijn er klaar voor. We weten dat we kunnen winnen daar. We gaan ook naar Rome om te winnen, niet om gelijk te spelen', zei de aanvaller met bravoure.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.