Excelsior heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De ploeg boekte een zege op Go Ahead Eagles en klimt daarmee boven de degradatiestreep uit. Zodoende laat het nu drie noordelijke clubs onder zich.

Excelsior
Excelsior
2 - 1
Go Ahead Eagles

Excelsior had slechts één van de laatste elf competitiewedstrijden gewonnen en snakte dus weer eens naar een zege. Het degradatiespook waart al meerdere weken rond in Rotterdam en ook tegen Go Ahead Eagles ging het moeizaam. De eerste helft waren de betere kansen dan ook voor de uitploeg.

Na een klein halfuur werd Mats Deijl door Bobby Adekanye binnendoor gestoken en hij kwam daardoor op doelman Stijn van Gassel af, die Excelsior op de been hield met een prachtige reflex. Enkele minuten later kon Excelsior opnieuw opgelucht ademhalen toen Finn Stokkers van dichtbij een bal hard over het doel schoot.

Hoewel de betere kansen voor Go Ahead waren, opende Excelsior na rust de score. Daar mag het Kik Pierie voor bedanken. De centrale verdediger trok de stoute schoenen aan en besloot eens druk te zetten helemaal op de doelman van de tegenstander. Jeffrey de Lange bezweek onder die druk en speelde de bal bij een tegenstander in de voeten. Uiteindelijk werkte Couhaib Driouech in tweede instantie de 1-0 binnen.

Enkele minuten later trok Go Ahead Eagles de stand alweer gelijk. IJslander Willum Willumsson scoorde uit een corner die hij nota bene zelf had verdiend. Na een hard schot van Bas Kuipers stond hij bij de tweede paal klaar om de rebound af te werken. Ook de 1-1 heeft niet lang op het scorebord gestaan, want niet veel later zette Julian Baas de thuisploeg opnieuw op voorsprong.

Het schot van Kenzo Goudmijn werd nog gekraakt door de Deventer defensie, maar de tweede poging van Baas vloog er uiteindelijk wel in. Daarmee boekt Excelsior een uiterst belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. De Rotterdammers klimmen zelfs naar de veilige vijftiende plek. Nummer zestien FC Emmen neemt het zondag op tegen Ajax. Het gat naar twee andere Noordelijke clubs FC Groningen en Cambuur is nu respectievelijk tien en elf punten