FC Twente gaat na drie afgekeurde goals kopje onder in Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft zondag in eigen huis gewonnen van FC Twente: 1-0. De uitglijder deed voor de Tukkers extra pijn omdat liefst drie doelpunten van Twente werden afgekeurd.

FC Twente gaat na drie afgekeurde goals kopje onder in Utrecht
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 0
FC Twente
FC Twente

Twente werd zaterdag op de ranglijst gepasseerd door Sparta Rotterdam, maar kon zondag bij een zege op Utrecht twee plaatsen stijgen en AZ (in ieder geval tijdelijk) aflossen als nummer vier van de ranglijst. De ploeg van Ron Jans speelde ook vol voor de overwinning tegen Utrecht, dat de punten hard nodig heeft in de jacht op een plek in de play-offs, en scoorde drie keer. Er mocht echter geen enkele keer gejuicht worden.

De eerste Twente-speler die Fabian de Keijzer passeerde, was Joshua Brenet. Vanwege vermeend buitenspel ging er echter een streep door zijn rake kopbal. Een kwartier later was Sem Steijn trefzeker, maar ook zijn doelpunt bracht het scorebord niet in beweging. De VAR constateerde buitenspel in aanloop naar de treffer en gaf dat door aan scheidsrechter Dennis Higler.

Twintig minuten voor tijd werd ook de derde Twentse openingstreffer geannuleerd. Ricky van Wolfswinkel tikte binnen, maar bleek in de opbouw de bal in buitenspelpositie te hebben ontvangen. Zo kreeg Twente behoorlijk wat teleurstellingen te verwerken. Het ging van kwaad tot erger toen aan de overkant Sander van de Streek van afstand de 1-0 binnenschoot. Zijn goal werd wél geldig verklaard.

Twente slaagde er niet in om zich te herpakken en leed daardoor de zesde nederlaag van dit seizoen. De ploeg van Jans staat nu zesde in de Eredivisie, met een punt minder dan nummer vijf Sparta. De Rotterdammers gaan volgende week op bezoek in Enschede. FC Utrecht is de nummer zeven van de ranglijst en staat nu zeven punten los van nummer negen SC Heerenveen.

FC Utrecht Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.