AZ - Sparta Rotterdam

0 - 1
Expected goals1.9 - 0.8

In de eerste helft scoort Lauritsen het enige doelpunt in de wedstrijd van Sparta Rotterdam in de Eredivisie, het team verslaat AZ met 1-0 in de uitwedstrijd. De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Tobias Lauritsen zich gelden toen hij scoorde, met een assist van Koki Saito, en Sparta Rotterdam op voorsprong bracht. In de vijf laatste wedstrijden heeft AZ twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Sparta Rotterdam vier overwinningen en één nederlaag heeft. Dit was de vierde nederlaag met één doelpunt verschil van AZ dit seizoen. Dit was ook de vijfde overwinning van Sparta Rotterdam met één doelpunt verschil. AZ heeft 54 punten en staat op de vierde positie, terwijl Sparta Rotterdam met 49 punten de vijfde plek inneemt. De volgende speeldag speelt AZ op zondag 16 april om 20.00 uur in een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Sparta Rotterdam ontvangt zaterdag 15 april om 21.00 uur Heerenveen.