AZ - SC Heerenveen

Heerenveen heeft in de Eredivisie punten verspeeld in de uitwedstrijd tegen AZ. Het duel eindigde in 1-1. Sydney van Hooijdonk opende na slechts vijf minuten de score voor het bezoekende team scoorde uit een voorzet van Osame Sahraoui. De 1-1 kwam van nog een eigen doelpunt van Xavier Mous van AZ, wat het eindresultaat was, in de 75ste minuut. AZ heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Heerenveen één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was het zesde gelijkspel van AZ dit seizoen. Op dit moment heeft AZ 54 punten en staat op de vierde plaats, terwijl Heerenveen met 35 punten op de negende positie staat. Op zaterdag 8 april speelt AZ om 20.00 uur thuis tegen Sparta Rotterdam in het AFAS Stadion en neemt Heerenveen het thuis op tegen FC Volendam om 21.00 uur in het Abe Lenstra Stadion.