Heerenveen grijpt in en straft alvast drie amokmakers na onrust in Alkmaar

Reacties

SC Heerenveen heeft ingegrepen na de ongeregeldheden die zaterdag plaatsvonden tijdens het duel van de Friese club op bezoek bij AZ. Drie mensen zijn inmiddels bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod.

Heerenveen grijpt in en straft alvast drie amokmakers na onrust in Alkmaar
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

De wedstrijd werd in de eerste helft stilgelegd bij een 0-1 voorsprong voor de bezoekers, omdat er uit het vak met uitsupporters vuurwerk op het veld werd gegooid. Daarvoor zijn nu dus drie mensen gestraft, en tegen zeven anderen loopt een onderzoek. Tot dat is afgerond, zijn zij in elk geval niet welkom in het Abe Lenstra Stadion.

Heerenveen is nog in afwachting van aanvullende camerabeelden die AZ zal aanleveren, en sluit niet uit dat nog meer supporters een onderzoek aan hun broek krijgen. Ook mensen die medeplichtig waren aan het faciliteren van deze actie, zullen worden onderzocht. Voorts kijkt Heerenveen of het de kosten van de schade aan de grasmat in het AFAS Stadion en die van een eventuele boete kan verhalen op de daders.

Cees Roozemond, algemeen directeur van de Friezen, spreekt op de clubwebsite duidelijke taal. 'We zijn enorm boos. Deze actie is schadelijk voor de club en past niet bij SC Heerenveen. Het is een idiote, vooropgezette actie, waarbij veelal jonge individuen betrokken zijn. Dit heeft niks meer met supporteren te maken. Het moge duidelijk zijn dat wij de daders voorlopig niet meer in het stadion willen zien.'

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.