NEC - SC Heerenveen

Heerenveen is met de winst aan de haal gegaan in de uitwedstrijd op zaterdag tegen NEC in de Eredivisie. De wedstrijd eindigde in 2-3. In de 27ste minuut nam Heerenveen de leiding via Thom Haye. Magnus Mattsson bracht in de 37ste minuut NEC op gelijke hoogte, met een assist van Iván Márquez. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Landry Dimata NEC een voorsprong met een assist van Souffian El Karouani. Maar NEC was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. NEC leek een tijdje op weg te zijn naar de winst. Met nog acht minuten op de klok maakte Sydney van Hooijdonk gelijk voor Heerenveen, met een assist van Osame Sahraoui. Het beslissende doelpunt voor Heerenveen werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Antoine Colassin, op aangeven van Anas Tahiri. In de vijf laatste wedstrijden heeft NEC één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Heerenveen twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de vierde nederlaag met één doelpunt verschil van NEC dit seizoen. Dit was ook de zevende overwinning van Heerenveen met één doelpunt verschil. Met nog drie speelronden voor de boeg staat NEC op de tiende plaats op de ranglijst en Heerenveen bezet de negende plaats. De volgende speeldag speelt NEC uit tegen Twente. Deze ontmoeting vindt plaats op vrijdag 12 mei om 20.00 uur. Heerenveen speelt zaterdag 13 mei om 20.00 uur thuis tegen Excelsior.