SC Heerenveen - FC Volendam

Heerenveen heeft snel afstand genomen van FC Volendam. Het team won thuis in de Eredivisie met 2-1, waarbij alle doelpunten in de eerste helft gemaakt werden. Heerenveen opende de score na 6 minuten na een doelpunt van Sydney van Hooijdonk, op aangeven van Osame Sahraoui. Henk Veerman bracht in de 18de minuut FC Volendam op gelijke hoogte, met een assist van Calvin Twigt. De thuisploeg nam opnieuw een voorsprong toen Van Hooijdonk nog een keer scoorde in de 33ste minuut. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor de wedstrijd eindigde met een 2-1 zege voor Heerenveen. Heerenveen heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl FC Volendam twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de zesde overwinning met één doelpunt verschil van Heerenveen dit seizoen. De nederlaag was ook voor FC Volendam de vierde nederlaag met één doelpunt verschil. Met 38 punten staat Heerenveen op de achtste plaats, terwijl FC Volendam met 27 punten op de veertiende plek staat. In de volgende wedstrijd speelt Heerenveen op zaterdag 15 april om 21.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Sparta Rotterdam. FC Volendam ontvangt zondag 16 april om 14.30 uur PSV.