Van Hooijdonk in bloedvorm opnieuw beslissend voor Heerenveen

Reacties

SC Heerenveen heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Met twee doelpunten was topscorer Sydney van Hooijdonk opnieuw het Friese goudhaantje: 2-1. 

Van Hooijdonk in bloedvorm opnieuw beslissend voor Heerenveen
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Van Hooijdonk zit de laatste weken in de vorm van zijn leven. De spits scoorde al vijf keer uit zijn laatste vier wedstrijden en krikte die uitstekende cijfers tegen Volendam verder op. In totaal staat Van Hooijdonk nu op dertien doelpunten in dit Eredivisie-seizoen. Daarmee is hij nog maar één goal verwijderd van het totaal van FC Utrecht-goalgetter Anastasios Douvikas, die met veertien doelpunten bovenaan staat op de Nederlandse topscorerslijst.

Tegen Volendam opende Van Hooijdonk al in de vijfde minuut de score. Hij was het eindstation van een goedlopende aanval en tikte op aangeven van Osame Sahraoui binnen. Met dit doelpunt trad Van Hooijdonk in de voetsporen van een illustere voorganger: hij is de eerste Heerenveen-spits sinds Alfred Finnbogason in 2014 die trefzeker was in vijf Eredivisie-wedstrijden op rij.

Henk Veerman zorgde met een goal tegen zijn oude werkgever voor de gelijkmaker, maar dankzij de tweede goal van Van Hooijdonk ging Heerenveen toch met een voorsprong rusten. Deze keer schoot de spits raak na goed werk van Milan van Ewijk. Volendam moest opnieuw in de achtervolging en kreeg vooral via Gaetano Oristanio zeker zijn kansen op de 2-2. Xavier Mous liet zich echter niet nog eens passeren en dus werd Van Hooijdonk de matchwinner.

Heerenveen stijgt door de overwinning naar de achtste plaats, die aan het einde van de rit recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. RKC Waalwijk, dat zondag uit tegen koploper Feyenoord speelt, zou de Friezen echter nog kunnen passeren in deze speelronde. Volendam staat veertiende en heeft drie punten meer dan nummer zestien Excelsior, dat eerder deze zaterdag al verloor van PSV.

SC Heerenveen Nederland

FC Volendam Nederland

FC Volendam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.