SC Heerenveen - FC Emmen

Mede dankzij een hattrick van Romeny heeft FC Emmen de uitwedstrijd in de Eredivisie tegen Heerenveen gewonnen: 3-2. Beide doelpunten van Heerenveen werden gemaakt door Sydney van Hooijdonk. De score werd na 21 minuten geopend door de thuisploeg na een doelpunt van Sydney van Hooijdonk, op aangeven van Simon Olsson. Direct na de rust bracht Romeny FC Emmen langszij. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Van Hooijdonk Heerenveen een voorsprong. Maar Heerenveen was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Romeny scoorde nog een keer en maakte gelijk voor FC Emmen in de 75ste minuut. Maar FC Emmen had nog tijd voor een extra doelpunt. Romeny maakte een hattrick in de 92ste minuut, en maakte hiermee zijn hattrick af. In de vijf laatste wedstrijden heeft Heerenveen twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl FC Emmen twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil van Heerenveen dit seizoen. Dit was ook de vijfde overwinning van FC Emmen met één doelpunt verschil. Met nog vier speelronden voor de boeg staat Heerenveen op de negende plaats op de ranglijst en FC Emmen bezet de vijftiende plaats. In de volgende wedstrijd speelt Heerenveen uit tegen NEC, op zaterdag 6 mei om 20.00 uur. FC Emmen speelt zondag 7 mei om 12.15 uur thuis tegen Twente.