Veerkrachtig FC Emmen stunt in Heerenveen na drieklapper Romeny

Reacties

FC Emmen heeft op bezoek bij SC Heerenveen een belangrijke zege geboekt. De degradatiekandidaat kwam twee keer terug van een achterstand en trok in extremis zelfs de volle buit naar zich toe. Goudhaantje Ole Romeny maakte alle treffers en duwde zijn ploeg naar de veilige vijftiende plaats op de ranglijst.

Veerkrachtig FC Emmen stunt in Heerenveen na drieklapper Romeny
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 3
FC Emmen
FC Emmen

SC Heerenveen had zaterdagavond voor eigen publiek wat goed te maken. Op bezoek bij Sparta Rotterdam leden de Friezen een pijnlijke nederlaag (4-0). Daardoor mocht het elftal van trainer Kees van Wonderen op eigen veld tegen degradatiekandidaat FC Emmen geen steken laten vallen. In de strijd om een ticket voor de play-offs was RKC Waalwijk namelijk langszij gekomen. Voor FC Emmen stond er mogelijk nog een stuk meer op het spel. De Drenthenaren bivakkeerden onder de degradatiestreep en konden nauwelijks meer steken laten vallen dit seizoen.

Van de ambitie om handhaving te realiseren was bij FC Emmen aanvankelijk echter niets te zien. De ploeg van trainer Dick Lukkien werd in het Abe Lenstra van het kastje naar de muur gestuurd. Syb van Ottele, Pelle van Amersfoort, Anass Tahiri en Sydney van Hooijdonk vergaten het krachtverschil echter in de score uit te drukken. Toch ging het, nadat de eerste grote storm overleefd was, alsnog mis. En wie anders dan Van Hooijdonk brak de ban. Voor de negende keer dit seizoen opende de spits de score, na goed voorwerk van Robin Olsson.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de veertiende competitietreffer van Van Hooijdonk, die zich aan kop van de topscorerslijst nestelde, leek FC Emmen rijp voor de slacht. Toch leek de tegenslag de ploeg van Lukkien wakker geschud te hebben. Mark Diemers kreeg zelfs een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar zijn schot werd gekraakt. Even later appelleerde Diemers zelfs voor een strafschop, maar zijn smeekbede werd weggewuifd door de arbitrage.

Veerkracht FC Emmen
In de tweede helft kwam FC Emmen met het mes tussen de tanden de kleedkamer uit en sloeg het ook direct toe. Romeny verraste na een voorzet linksback Mats Köhlert en tikte van dichtbij binnen. Daardoor moest Heerenveen weer aan de bak, maar Mike te Wierik schonk de Friezen een cadeautje. De verdediger trok Van Amersfoort opzichtig naar de grond en gaf een strafschop weg. Van Hooijdonk pakte het presentje gretig uit en maakte, voor het eerst vanaf de stip, nummer vijftien van het seizoen.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee leek de FC Emmen met angst en beven de rest van het weekend in te moeten gaan, maar uit het niets werd het na een kolderiek moment plots weer 2-2. Weer was het Romeny, die de bal tegen zich aangeschoten kreeg en zonder het zelf door te hebben de bal in het doel liet caramboleren. Het beloofde een hete slotfase te worden. Van Hooijdonk miste de kans op zijn derde van de avond, maar dat overkwam Romeny niet. De spits sloeg genadeloos toe en kopte de Emmenaren na een sensationele comeback in extremis naar een belangrijke driepunter.

SC Heerenveen Nederland

FC Emmen Nederland

FC Emmen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 11 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.