Ajax - FC Emmen

FC Emmen, momenteel twaalfde op de ranglijst, heeft zaterdag in de Eredivisie op zondag een 3-1 in de wacht gesleept in de uitwedstrijd tegen koploper Ajax. De thuisploeg begon de wedstrijd goed en nam in de 22ste minuut de leiding via Jorge Sánchez, met een assist van Edson Álvarez. Steven Bergwijn bracht in de 37ste minuut Ajax op 2-0, op aangeven van Sánchez. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Jeremy Antonisse namens FC Emmen met een assist van Ole Romeny. Maar FC Emmen was niet in staat om meer goals te maken. Dusan Tadic diepte de voorsprong van Ajax uit met een assist van Francisco Fernandes da Conceição, in de 79ste minuut. Ajax heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl FC Emmen twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Op dit moment heeft Ajax 62 punten en staat op de tweede plaats, terwijl FC Emmen met 25 punten op de zestiende positie staat. De volgende speeldag speelt Ajax op zondag 23 april om 14.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen PSV. FC Emmen speelt zaterdag 22 april om 18.45 uur uit tegen Heerenveen.