Heitinga geeft update over Rensch en Kudus richting clash met PSV

Reacties

John Heitinga heeft na de 3-1 zege van Ajax op FC Emmen een update gegeven over de fitheid van Devyne Rensch en Mohammed Kudus. Tevens ging de trainer van de Amsterdammers in op zijn eigen toekomst.

Heitinga geeft update over Rensch en Kudus richting clash met PSV
© ESPN
Ajax
Ajax
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Heitinga sprak van een 'heel matige' wedstrijd van zijn ploeg, maar is toch vol vertrouwen voor het bezoek aan PSV komend weekeinde. Waarom? 'We winnen deze wedstrijd. We hebben hiervoor wedstrijden gespeeld waarin we heel goede fases hebben gehad. We hebben laten zien dat we ook kunnen strijden en vechten. We staan tweede en we moeten zorgen dat we tweede blijven', antwoordde de Ajax-trainer op zijn persconferentie.

Ajax kan in Eindhoven niet beschikken over de geschorste Edson Álvarez. 'Die gaan we wel voelen', oordeelde Heitinga. 'Hij zorgt voor balans. Hij kan zowel als nummer 6 of centraal achterin spelen.Edson is een heel steady speler. Die mis je nu in dit duel. Daar hebben we nu gewoon mee te dealen.'

Mogelijk staat daar een terugkeer van andere spelers tegenover. Rensch en Kudus zijn op de weg terug van blessures. 'Of ze PSV gaan halen, kan ik nu nog niet zeggen. De hoop is er, maar of ze het halen, hangt van de komende dagen af. Devyne heeft één training gedeeltes meegetraind. Dat is per dag bekijken. Mohammed heeft nog niet meegetraind', vertelde Heitinga.

En zijn eigen toekomst? Heitinga maakte deze week kennis met de nieuwe directeur voetbalzaken van de Amsterdammers: Sven Mislintat. 'We hebben een kennismakingsgesprek gehad, dat was een prima gesprek, maar 19 mei is pas zijn eerste officiële werkdag. Ik ga me focussen op het eerste elftal. Daar gaat al mijn energie naartoe. Ik hoor het wel als het definitieve besluit is genomen', zei de trainer.

'Ik ben ingestapt om ook te helpen, daarvoor focus ik me op de volgende wedstrijd: PSV-uit', aldus Heitinga, die vervolgens de vraag kreeg of hij het eigenlijk wel ziet zitten om verder te gaan als assistent.  'Ik heb mijn contract getekend als assistent in eerste instantie. Maar dat zijn allemaal dingen die nu niet aan de orde zijn, ik wacht dat rustig af.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.