Déjà vu voor De Ligt en Mazraoui: nét geen CL-finale

Reacties

Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui zijn twee keer gestrand op de rand van de Champions League-finale. Vijf jaar geleden met Ajax, woensdag met Bayern München. Beide keren op 8 mei.

Déjà vu voor De Ligt en Mazraoui: nét geen CL-finale
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Bayern München
Bayern München

Het was 8 mei 2019, toen Ajax in de 95ste minuut een finaleplek uit handen gaf. Mazraoui keek toe hoe De Ligt, die als aanvoerder de 1-0 had gemaakt, een luchtduel verloor van Fernando Llorente. Via Dele Alli kwam de bal bij Lucas Moura, die zijn hattrick voor Tottenham Hotspur compleet maakte voordat De Ligt alsnog had kunnen ingrijpen.

Exact vijf jaar later was De Ligt hoofdrolspeler aan de andere kant van het veld, namens Bayern München. Hij schoot namelijk diep in blessuretijd raak nadat scheidsrechter Szymon Marciniak al had gefloten, een beslissing waar veel om te doen is. Ook ditmaal waren de voormalig Ajacieden na reguliere speeltijd op een doorslaggevende achterstand gekomen, toen invaller Joselu zijn tweede in vier minuten maakte​​​​​​​.

Tottenham Hotspur verloor vijf jaar geleden uiteindelijk in de finale van Liverpool. Deze keer staan Real Madrid en Borussia Dortmund in de eindstrijd, op zaterdag 1 juni op Wembley.

'Ik dacht alleen: Matthijs de Ligt, ben jij geen spits?'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.