Álvarez boos na kostbare kaart: 'Ik ga mijn spel niet veranderen'

Reacties

De 3-1 overwinning van Ajax op FC Emmen kreeg voor Edson Álvarez een vervelend randje. De Mexicaan pakte zijn tiende gele kaart van het seizoen en mist daardoor de topper tegen PSV. Álvarez heeft weinig begrip voor de prent van arbiter Marc Nagtegaal.

Álvarez boos na kostbare kaart: 'Ik ga mijn spel niet veranderen'
© ESPN
Ajax
Ajax
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Na iets meer dan een half uur kwam Álvarez er stevig in bij FC Emmen-aanvaller Ole Romeny. Nagtegaal toonde zich onverbiddelijk en gaf direct geel, tot ongeloof van de Mexicaan. 'Ik was heel boos, om eerlijk te zijn, want volgens mij was het een heel normale overtreding', vertelt Álvarez bij ESPN.

'Ik verdiende volgens mij geen gele kaart. Bovendien was het ook nog eens mijn eerste overtreding van de wedstrijd. Door een slechte beslissing mis ik een heel belangrijke wedstrijd', vervolgt Álvarez, die met zijn tiende kaart een dubieus clubrecord verbrak.

Álvarez is echter geenszins van plan om zijn speelstijl aan te passen. 'Ja, het is mijn tiende kaart, maar dat is mijn stijl. Dat kan ik niet veranderen en dat ga ik ook niet veranderen', verzekert hij.

'Een aantal van die tien gele kaarten kreeg ik vanwege aanmerkingen op de leiding of tijdens een opstootje, maar bij de rest ging ik er nooit in met een slechte bedoeling. Ik ben een speler die altijd op het randje speelt. Scheidsrechters kunnen dat beoordelen hoe ze willen. Sommige scheidsrechters maken fouten, maar dat maakt met niet uit. Dit is mijn manier van spelen en die ga ik niet aanpassen.'

VI Factcheck

Edson Álvarez kreeg zondagavond geel voor zijn derde overtreding. In totaal maakte de Mexicaan vier overtredingen in het duel met FC Emmen.

Van zijn tien gele kaarten dit seizoen kreeg Álvarez er twee voor praten en acht voor overtredingen.

Zo 23 apr. 2023

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Álvarez
Meer over Álvarez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.