Lozano en Álvarez over nieuwe dreun van VS: 'We zitten al jaren in een dip'

Reacties

PSV'er Hirving Lozano was zeer kritisch op de Mexicaanse ploeg na de verloren finale van de CONCACAF Nations League tegen de Verenigde Staten. Lozano constateert dat het niveau van het elftal niet voldoet aan de verwachtingen.

Lozano en Álvarez over nieuwe dreun van VS: 'We zitten al jaren in een dip'
© Pro Shots

Mexico heeft inmiddels zeven onderlinge duels op rij niet gewonnen van de VS en dat doet pijn, vertelde Lozano na afloop tegen Mexicaanse media. 'We hebben helaas veel spelers die het niet gewend zijn om dit soort veeleisende en intense wedstrijden op een hoog niveau te spelen. We moeten hiervan leren en sterker worden', zei de aanvaller van PSV.

Volgens Lozano moet er het nodige veranderen bij Mexico. 'We moeten zelfkritisch zijn. We staan al een tijd stil in onze ontwikkeling. Deze dip duurt nu al een paar jaar. Dit overkomt meer nationale teams, kijk ook naar Duitsland. Maar we moeten de situatie echt onder ogen zien en hieruit klimmen', aldus Lozano, die net als Jorge Sánchez (door Ajax verhuurd aan FC Porto) en voormalig Ajacied Edson Álvarez in de basis begon. Feyenoorder Santiago Giménez viel een kwartier voor tijd in.

Teleurstelling
'Ik weet eigenlijk niet of ik hier een analyse kan geven', zei Sánchez bij TV Azteca. Volgens de verhuurde Ajacied ligt hij bij Mexico niet aan de mentaliteit en strijdlust. 'Ik ben teleurgesteld omdat we heel hard hebben gewerkt en veel aandacht hebben besteed aan het bestuderen van de tegenstander. We hebben echt naar deze wedstrijd toegeleefd. Dit verdienen onze fans niet.'

Ook Álvarez was terneergeslagen na de verloren finale. 'Er valt niet veel te zeggen na zo'n uitslag. Wat ik hier ook zeg, in Mexico eist iedereen overwinningen van ons team. Het is aan ons om hiervan te leren en als team weer groeien. We moeten uiteindelijk samen de weg omhoog inslaan', aldus de ex-middenvelder van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.