Heitinga neemt het op voor Álvarez: 'Kan hem niets kwalijk nemen'

Reacties

Ajax-trainer John Heitinga baalt van het optreden van zijn ploeg tegen FC Emmen. De bezoekers werden in de Johan Cruijff Arena wel met 3-1 verslagen, maar Ajax raakte wel Edson Álvarez kwijt met een schorsing.

Heitinga neemt het op voor Álvarez: 'Kan hem niets kwalijk nemen'
© ESPN
Ajax
Ajax
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

'Ik vond het een verschrikkelijke wedstijd om naar te kijken', begon Heitinga zijn terugblik bij ESPN. 'Ik vond het bijna energieloos hoe wij de eerste helft speelden. Natuurlijk probeert Emmen het tempo eruit te halen, maar wij kunnen veel beter dan we vanavond hebben laten zien. Ik vond het heel slecht van onze kant, maar die wedstrijden zitten er ook tussen. We hebben gewonnen en lopen één doelpuntje uit op PSV, dat is positief', aldus de Ajax-coach.

Heitinga baalde ook van de gele kaart van Álvarez. De verdediger kwam na een half uur stevig in bij Ole Romeny en kreeg daarvoor alweer zijn tiende gele kaart van dit Eredivisie-seizoen. Daardoor mist hij de topper tegen PSV. Bij ESPN werden vraagtekens gezet bij de kaart. 'Het is een beslissing die de scheids neemt. Ik vind er wel wat van, maar we moeten verder', reageerde Heitinga.

Álvarez kon de knop tijdens het duel moeilijk omzetten en dus nam Heitinga hem nog even apart na de 2-0 van Steven Bergwijn (zie hoofdfoto). 'Je gaat hier niets meer aan veranderen. Dit is een beslissing die de scheidsrechter neemt, daar heb je mee te dealen', zei ik tegen hem. 'Wij moesten ervoor zorgen dat we in elk geval deze wedstrijd wonnen. Dat is gelukt, nu gaat het vizier richting volgende week.'

Hoe het kan dat Álvarez al op tien kaarten staat, een record in de historie van Ajax?  'Dit zit ook in zijn spel, dit maakt hem ook een speler die je graag in je ploeg wil hebben. Eentje die altijd de grens opzoekt, dat levert ook heel vaak positieve gevolgen op voor ons', benadrukte Heitinga.

'We moeten hier nu niet de nadruk op leggen. Het is een gemis, dat weten we, maar ik kan Edson niks kwalijk nemen. Hij geeft altijd het maximale. Als er één winnaarsmentaliteit heeft, dan is het Edson Álvarez. Als je het hebt over spelers die graag binnen je ploeg hebt, dan is Edson Álvarez daar één van. Ik vind dat we te lang doorgaan over dit onderwerp.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.