Ajax is Emmen nu wél de baas en herovert tweede plaats van PSV

Reacties

Ajax heeft zondagavond zonder grote problemen afgerekend met FC Emmen. In een frustrerende wedstrijd voor Edson Álvarez werd het verschil voor rust al gemaakt.

Ajax is Emmen nu wél de baas en herovert tweede plaats van PSV
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

De eerste serieuze kans in de Johan Cruijff Arena was voor de bezoekers. Na een fraaie pass van Mark Diemers bracht Jeremy Antonisse de bal bij Richairo Zivkovic. De spits, die van 2014 tot 2017 onder contract stond in Amsterdam, slaagde er niet in om zijn oude werkgever pijn te doen. Doelman Gerónimo Rulli kwam snel zijn doel uit en voorkwam de openingstreffer.

Ajax was daarna wakker en nam het doel van Emmen onder vuur. Mickey van der Hart bracht nog redding op schoten van Jurriën Timber en Steven Berghuis, maar moest in de 22ste minuut capituleren. Na een hoekschop van Berghuis legde Edson Álvarez de bal terug op landgenoot Jorge Sánchez, die zijn tweede Eredivisie-doelpunt binnenschoot in de korte hoek.

Een kwartier later was Sánchez ook de aangever bij de tweede Ajax-treffer. Na een goede pass van Timber gaf de rechtsback de bal laag voor richting Bergwijn: 2-0. Terwijl de spelers van Ajax dat doelpunt vierden, moest Álvarez getroost worden door John Heitinga. De middenvelder had even eerder een gele kaart gekregen voor een overtreding op Ole Romeny, waardoor hij geschorst is voor de topper tegen PSV.

Een kwartier na rust bracht Emmen de spanning toch weer terug in de Johan Cruijff Arena. Romeny gaf de bal vanaf rechts goed voor en Antonisse reageerde sneller dan Sánchez om de 2-1 binnen te werken.  Met Bryan Brobbey als invaller voor Bergwijn moest Ajax zo toch nog aan de bak om de overwinning over de streep te trekken.

Slotakkoord Tadic
Een klein kwartier voor tijd zorgde aanvoerder Dusan Tadic voor de beslissing. Berghuis stuurde invaller Francisco Conceição de diepte in en de jonge Portugees legde de bal precies op tijd breed op Tadic: 3-1. Voor de ervaren Serviër was het zijn negende Eredivisie-doelpunt van het seizoen. Omdat Rulli in de extra tijd nog alert was bij een inzet van Miguel Araujo, bleef het daarbij.

Na de 3-3 op De Oude Meerdijk in november was Ajax in eigen huis zo wél te sterk voor FC Emmen. De ploeg van Heitinga neemt zo de tweede plaats in de Eredivisie weer over van PSV. Volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar in Eindhoven. Emmen blijft door de verliespartij in Amsterdam de nummer zestien van de Eredivisie.

Zo 23 apr. 2023

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Ajax Nederland

FC Emmen Nederland

FC Emmen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.