Mooie woorden en staande ovatie: Ajax zwaait Haller uit

Reacties

Ajax heeft zondagavond voorafgaand aan het thuisduel met FC Emmen afscheid genomen van Sébastien Haller. De Frans-Ivoriaanse spits kreeg een staande ovatie van de fans in de Johan Cruijff Arena.

Mooie woorden en staande ovatie: Ajax zwaait Haller uit
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Haller werd vorig jaar zomer voor 31 miljoen euro verkocht aan Borussia Dortmund en had sindsdien nog geen moment gevonden om afscheid te nemen van de Amsterdamse aanhang. Dat valt niet los te zien van de vervelende diagnose de voormalig aanvaller van FC Utrecht vlak na zijn overstap naar Duitsland kreeg. Haller kon maandenlang niet voetballen omdat er teelbalkanker bij hem was ontdekt. Na een lang en zwaar revalidatieproces staat de 28-jarige spits inmiddels weer op het veld. Een dag nadat hij zijn vierde goal voor Dortmund had gemaakt, keerde hij voor even terug in Amsterdam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Haller kreeg van algemeen directeur Edwin van der Sar een aandenken aan zijn tijd bij Ajax, alvorens hij de supporters toesprak. 'Hallo allemaal. Bedankt voor dit moment. Het was een genot om hier achttien maanden te spelen. We bewaren geweldige herinneringen aan die periode, ik denk dat iedereen nog wel weet wat er is gebeurd', zei de spits die twee keer kampioen werd met Ajax en vorig seizoen topscorer was van de Eredivisie. 'Dus ik wil jullie bedanken voor die momenten. Ik wens jullie het allerbeste voor de rest van het seizoen, we geloven er nog steeds in. Het allerbeste, jongens. Nogmaals bedankt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarna bleek dat Haller nog altijd populair is in Amsterdam. Er klonk na zijn toespraak een daverend applaus in de Johan Cruijff Arena, vervolgens werd zijn naam gescandeerd. Dat valt natuurlijk niet los te zien van de vele doelpunten die de Ivoriaanse international maakte voor Ajax. Vooral in de groepsfase van de Champions League maakte Haller indruk door tien keer te scoren, waarvan vier keer in het uitduel met Sporting Portugal (1-5). In totaal scoorde de miljoenenaankoop uiteindelijk 47 keer in 66 officiële duels met Ajax, dat nog altijd worstelt met zijn erfenis. Dit seizoen speelt Dusan Tadic daarom weer als spits.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. Haller
Meer over S. Haller
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.