Van Hooijdonk ruziet met Haye om vrije trap: 'Dat zag er niet goed uit'

Reacties

Sydney van Hooijdonk en Thom Haye baarden zaterdagavond in het competitieduel met NEC (2-3) opzien door opzichtig te ruziën om een vrije trap. De spits van SC Heerenveen erkende dat hij zich had moeten inhouden.

Van Hooijdonk ruziet met Haye om vrije trap: 'Dat zag er niet goed uit'
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
2 - 3
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Haye had voor rust al op prachtige wijze de score geopend uit een vrije trap en wilde na rust opnieuw aanleggen, toen Van Hooijdonk zich ermee kwam bemoeien. Terwijl de spits de bal klaarlegde, ging de middenvelder de discussie met hem aan om de bal uiteindelijk uit zijn handen te grissen en de vrije trap op te eisen.

Van Hooijdonk liep geïrriteerd weg, maar na afloop was hij alweer bijgedraaid. 'Ik ben hier niet trots op. Het ziet er niet goed uit van ons beiden. Het is een wedstrijd van weinig momenten voor mij en dan kan dit een moment zijn. Maar twee minuten daarna lag ie er wel in, dus misschien heeft het me gretig gemaakt', lachte hij bij ESPN.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kees van Wonderen was nog speler van Feyenoord toen Sydneys vader Pierre het in 2002 bij een vrije trap ooit aan de stok kreeg met de jonge Robin van Persie. De trainer van SC Heerenveen deed ruim twintig jaar later niet moeilijk over het ruzietje tussen Haye en Van Hooijdonk junior, dat hij aanvankelijk niet eens had meegekregen.

Bij ESPN zag Van Wonderen pas op de beelden wat er gebeurde. 'Wij hebben een paar specialisten, dan is het net hoe de bal ligt of wie hem wil pakken. Thom maakte een geweldige goal. Als je er al een binnen hebt geschoten, wil je die ander ook nemen. Dat mogen ze samen uitvechten. Het zijn volwassen spelers die allebei een vrije trap kunnen nemen.'

Van Wonderen was blij dat zijn ploeg de zege voor de verandering nu eens wel over de streep trok, al was daar een kapitale fout van NEC-keeper Jasper Cillessen voor nodig. 'Bij een 2-1 achterstand dacht ik nog: gaan wij weer een wedstrijd verliezen die gelijkwaardig is na Sparta en Emmen? Alleen viel het vandaag in de eindfase een keer onze kant op.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
FC Utrecht
34
15
9
10
55-50
+5
54
8
sc Heerenveen
34
12
10
12
44-50
-6
46
9
RKC Waalwijk
34
11
8
15
50-64
-14
41
10
Vitesse
34
10
10
14
45-50
-5
40
11
Go Ahead Eagles
34
10
10
14
46-56
-10
40
* Actueel tot en met 11 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer S. van Hooijdonk
Meer over S. van Hooijdonk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.