Van Hooijdonk stevent af op vertrek bij Bologna

Reacties

Sydney van Hooijdonk is op weg naar de uitgang bij Bologna. De aanvaller lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen bij Norwich City, op het moment de nummer negen van het Championship. Die club ziet in de spits een belangrijke versterking in de strijd om het behalen van de play-offs voor promotie naar de Premier League.

Van Hooijdonk stevent af op vertrek bij Bologna
© Pro Shots

Norwich en Bologna naderen een akkoord over een huurdeal met een optie tot koop die zeer waarschijnlijk gelicht zal gaan worden. Bij een definitieve zomertransfer levert de Nederlander Bologna een miljoenenbedrag op. Zijn contract in Italië loopt nog anderhalf jaar door.

Van Hooijdonk maakte in 2021 transfervrij de overstap van NAC Breda naar Bologna. Bij zijn Italiaanse werkgever kwam hij echter niet veel aan spelen toe. De aanvaller werd na een half jaar al voor anderhalf seizoen verhuurd aan SC Heerenveen. In Friese dienst maakte Van Hooijdonk 26 goals.

De spits keerde afgelopen zomer terug naar Bologna. Ook toen leek hij al op weg naar de uitgang, maar een transfer naar Wolfsburg ketste op het laatste moment af. Mede door de concurrentie van Joshua Zirkzee is hij sindsdien veelal als invaller gebruikt. In de Coppa Italia maakte hij zijn eerste doelpunt voor Bologna, in de 2-0 overwinning op Hellas Verona.

Nu gaat Van Hooijdonk waarschijnlijk verder in Engeland. Bij Norwich City kan hij de elfde Nederlander uit de clubgeschiedenis worden. Tim Krul was de laatste Nederlander die voor The Canaries uitkwam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.