Van Persie biedt verontschuldigingen aan

Robin van Persie heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag zondag tegen RKC Waalwijk. De jonge linksbuiten meldde zich ruim te laat in De Kuip omdat hij zich niet bewust was van de zomertijd. Bovendien snoepte hij bij een 1-0 achterstand een vrije trap af van specialist Pierre van Hooijdonk.

Het leverde Van Persie na afloop flink wat kritiek op. Van onder andere trainer Bert van Marwijk kreeg hij de wind van voren. Voor een groot deel kon de 18-jarige linksbuiten zich daarin vinden en verontschuldigde zich aan zijn coach en de spelersgroep.

Op de Feyenoord-website gaf Van Persie tekst en uitleg. 'Ik bedoelde het helemaal zo kwaad niet. Ik wilde met die vrije trap mijn te laat komen proberen goed te maken. Ik dacht: als ik die goal kan maken, verdwijnt het andere naar de achtergrond. De bal lag op een voor mij als linkspoot ideale positie. Ik dacht daarom te veel aan mezelf en ben dus vooral boos op mezelf. Ik heb me op dat moment niet gerealiseerd dat het - zoals de trainer later zei - een genante vertoning was', aldus de boosdoener.

Bekijk hier al onze video's